Waar denk jij aan bij het woord ‘homemaker’? Meestal vertaald als ‘huisvrouw’, maar mooier als ‘thuismaker’.

Het Engelse woord ‘homemaker’ wordt meestal vertaald met ‘huisvrouw’, maar als je het letterlijk vertaald, staat er ‘thuismaker’. Ik vind dat een prachtig woord, omdat het precies aangeeft wat mijn grootste rol is in het leven: een warm thuis maken voor mezelf, mijn familie en vrienden, maar ook de mensen die eenmalig of maar een paar keer bij mij thuis komen.

Ik ben het liefste thuis, in mijn eigen ruimte met mijn eigen spullen, bezigheden en routine. Het grote voordeel hiervan is dat er altijd iemand thuis is voor onze zoon en voor onverwachte zaken. Er is altijd een soort basis rust in huis. Als er iemand ziek is, kan ik voor diegene zorgen. Als mijn man onverwacht weg moet, ben ik er. Ik help zelfs met klussen in huis. Zo heb ik al het schilderwerk in en om het huis gedaan.

De meeste mensen kennen mij natuurlijk van AardeKracht, maar mijn eerste en belangrijkste taak is, dat ik thuis ben. Deze rol die traditioneel gezien meestal door vrouwen wordt ingevuld, wordt tegenwoordig niet meer op waarde geschat. Vrouwen worden geacht buitenshuis te werken en de zorg voor huis en kinderen er ‘even’ bij te doen of uit te besteden aan anderen.

Toch blijft de ‘homemaker’ een heel belangrijk vrouwelijk archetype waar iedere man en vrouw heimelijk naar op zoek blijft. Iedereen wil een warm thuis en stiekem wil ook iedereen dat er voor hem of haar gezorgd wordt. Zelfs al ben je nog zo zelfstandig, jij wordt ook wel eens ziek of hebt je dag niet. Dan is het fijn als er iemand is die voor je zorgt.

Ook als jij door een moeilijke fase gaat en daar begeleiding bij nodig hebt in de vorm van coaching, kun je bij mij terecht. Ik wil die vrouw zijn die luistert, er voor je is en je van advies kan voorzien. Niet omdat ik er zoveel geld mee wil verdienen, maar omdat ik een thuis hebt waar ik jou ook in kan ontvangen. En het is waar wat ze zeggen: je kunt pas de deur open doen voor een ander als je thuis bent bij jezelf. Dit is mijn doel in het leven.

Welk woord of omschrijving past het beste bij jouw belangrijkste rol in het leven? Laat het me hieronder weten in een reactie!

Lees ook eens:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *