Van gestrest van 8 tot 5 naar ontspannen 24/7! Eigen baas en happy!

Van gestrest van 8 tot 5 naar ontspannen 24/7! Eigen baas en happy!

Na mijn universitaire opleiding tot docent Frans begon ik aan een baan in het middelbaar onderwijs. Ik was vol goede moed en heel idealistisch ingesteld. Mijn doel was óók aandacht te hebben voor de stillere leerlingen die stilletjes worstelen met moeilijkheden die onzichtbaar zijn voor de rest van de klas. Helaas ging het grootste deel van mijn aandacht toch naar de ‘druktemakertjes’ en was ik aan het einde van de dag totaal afgepeigerd.

Na 4 jaar behoorlijk geploeterd te hebben moest ik toch toegeven dat dit niet de baan was voor mij. Ik kwam met een burnout thuis te zitten. Al gauw kwam voor mij de beslissing om mijn baan helemaal op te zeggen en wat anders te gaan zoeken. De meeste mensen vonden dit een enorme stap en raadden mij aan om toch vooral te blijven werken, anders zou ik geen geld meer hebben.

Geld was echter minder belangrijk voor mij dan geluk, dus ik koos voor mijn gevoel. Kort nadat mijn baan eindigde, werd ik zwanger. Ik vond het heerlijk dat ik alle tijd had om naar mijn kindje toe te leven en verder uit te zoeken wat ik wilde gaan doen. Ik heb nog wel gesolliciteerd met zwangere buik, maar al gauw voelde ik dat ik thuis wilde zijn bij mijn kind.

Alweer zo’n keuze die niet iedereen begreep, want ‘je bent toch universitair opgeleid en dan gooi je toch je opleiding weg?’ Toch zette ik door en koos wederom voor mijn intuïtie. Ik las toentertijd het boek over modern thuisblijfmoederschap van Nicole Orriëns en las daarin dat je ook geld vanuit huis kon verdienen. Dat wilde ik ook! Het leek mij een ideale oplossing.

Ik kwam er echter al snel achter dat mijn gevoelige kind, die bovendien veel te vroeg kwam, veel aandacht nodig had. Ook ging het moederschap mij eerlijk gezegd minder makkelijk af dan ik had gedacht. Ik had regelmatig last van depressieve periodes.

In een periode dat het weer wat beter ging met mij en mijn kind zette ik AardeKracht op. Het begon als coachingspraktijk, maar al snel kwamen daar de levensboomhangers bij. De hangers liepen vanaf het begin goed, maar dat kon ik niet zeggen van de coaching… Er kwam letterlijk niemand!

Daarom ben ik de laatste 5 jaren vooral bezig geweest met het maken en verkopen van de edelsteensieraden. Stapje voor stapje groeide mijn bedrijf totdat ik, nu mijn zoon wat ouder is en zelf naar school kan, weer meer tijd voor mezelf heb en de webshop kan gaan uitbreiden. Nu pas voelt het weer goed om meer te gaan werken, maar dan nog steeds wel op mijn eigen manier en als eigen baas. Je kunt nu ook bij AardeKracht terecht voor losse edelstenen en – het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan – ik ga weer de coaching opnieuw opzetten. Het is maar een gevoel, maar mijn intuïtie zegt dat het misschien nu wél tijd is.

De moraal van mijn verhaal is: kies voor je gevoel en je intuïtie! Voelt iets niet goed of heb je het idee dat je iets mist? Dan is er ook iets meer voor jou in het leven. Je komt er pas achter als je stapje voor stapje volgt wat goed voelt en waar je hart ligt. Dan kom je op de mooiste plaatsen buiten en binnenin jezelf en kom je vanzelf uit bij je passie!

Wat zegt jouw intuïtie dat je echt een keer zou moeten proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *