Ga jij op vakantie om bij te komen van je dagelijkse leven of om nieuwe ervaringen op te doen?

Veel mensen leven constant naar een vakantie (of het weekend) toe, omdat ze een drukke baan en druk gezinsleven hebben. Een vakantie naar een andere plek, eventueel in het buitenland, is nodig om weer bij te tanken en tot rust te komen. Pas op vakantie mogen veel mensen pas van zichzelf ontspannen en even niets doen. Er zijn ook mensen die zelfs op vakantie van zichzelf actief moeten zijn in de vorm van lange wandelingen of een lange lijst met bezienswaardigheden afwerken.

Waarom ga jij op vakantie? Heb jij het nodig om naar de vakantie toe te leven en dan op te laden? Of is jouw leven al ontspannend genoeg en wil je in de vakantie vooral nieuwe ervaringen opdoen?

Veel mensen willen dat je geniet op vakantie en dat je je dankbaar voelt dat je genoeg verdiend hebt om op vakantie te kunnen gaan. Ik heb echter een dagelijks leven waar ik heel erg van geniet en dankbaar voor ben. Ik leg mijn focus dagelijks op mensen en activiteiten die voor mij belangrijk zijn. Voor mij is het zelfs andersom: ik moet van mijn vakantie bijkomen door me weer op mijn eigen dagelijkse routine te storten.

Mijn hoogsensitiviteit zorgt ervoor dat ik meestal met stress reageer op vakantie. Dit komt door het wegvallen van mijn routine en het reizen op zich in een vervoermiddel dat veel prikkels oplevert, zoals een vliegtuig of een autoreis. Ook kan ik slecht tegen ander eten, op andere tijden activiteiten doen en onregelmatige bedtijden. Helaas, het is zo dat dit mij heel veel stress oplevert.

Vakantie hoeft dus eigenlijk niet zo voor mij, maar mijn gezin geniet er altijd wel erg van. Daarom ga ik mee om hen te zien genieten. Het mooiste moment voor mij is als ik weer thuiskom en enorm geniet en dankbaar ben voor alle comforts van thuis. Afgelopen week was ik in Sicilië, wat een prachtig eiland is, maar het kan voor mij niet tippen aan de geur van versgemaakt gras en de koeien die in de wei staan in Friesland.

Ga jij nog op vakantie? Laat het me hieronder weten in een reactie! Wil jij ook een comfortabel en ontspannend leven waar je van geniet? Maak dan eens een afspraak voor een intakegesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *