Over AardeKracht

Ik ben Geeske Hogenhuis en van jongs af aan beleef ik de wereld al heel intens en merk ik details en dingen op die anderen niet op lijken te merken. Vaak vonden mensen mijn observaties raar of snapten ze niet waar ik het over had.

Zo zag ik bijvoorbeeld dat mensen en kinderen in mijn omgeving vaak niet deden wat ze zeiden of dat ze iets zeiden, maar iets heel anders bedoelden. Ook voelde ik altijd emoties van anderen aan, ook als ze deze niet zichtbaar uitten. Dit leverde vooral heel veel verwarring op, omdat ik met mijn observaties nergens terecht kon.

Jarenlang was ik in de veronderstelling dat er daarom iets mis met mij was en probeerde ik dit te corrigeren door me aan te passen aan ‘de anderen’. Het gevoel anders te zijn, bleef echter. Het gevolg was dat ik steeds verder van mezelf afdreef en geen idee meer had wat ik nou wel of niet wilde of zou moeten doen, waardoor ik uiteindelijk in meerdere depressies belandde.

Toen ik begin twintig was, ging ik werken als docent Frans op een middelbare school. Het was mijn specifieke bedoeling om oog te hebben voor leerlingen zoals ik, die onzichtbaar worstelen met problemen zoals ik had op hun leeftijd. Helaas bracht de werkdruk en -sfeer op school mijzelf weer in de problemen, omdat ik te veel prikkels ervaarde en niet genoeg tijd had om weer op te laden.

Na ontslag genomen te hebben begon mijn weg weer terug naar mijzelf. Het leek alsof ik alles opnieuw moest leren! Ik moest leren mijn grenzen aan te geven, aan te voelen wanneer ik overprikkeld raakte en op tijd een time-out te nemen, wat mijn talenten en specifieke valkuilen waren. Dit alles kostte mij ongeveer 10 jaar, waarin ik ook mijn hoogsensitieve zoon kreeg en begeleidde vanuit huis.

Nu na zoveel jaren zelf het hoogsensitieve wiel te hebben uitgevonden weet ik precies wat werkt voor mij, waar mijn grenzen liggen en waar ik nog wil groeien. Sommige tips kreeg ik van anderen zoals hoe je moet aarden en hoe je met negatieve emoties omgaat, maar ik heb ook veel gehad aan mijn kindercoach-opleiding bij Tea Adema die ik deed, nadat ik was gestopt als lerares.

Als hoogsensitief persoon ben ik trots op mijn gevoelige en intuïtieve eigenschappen en weet ik waar ik op moet letten en waar ik nog kan groeien. Ik mag nu elke dag doen wat ik het liefste doe: mooie dingen maken en aanbieden in mijn webshop en bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling.

Graag ondersteun en coach ik ook jou als hoogsensitief persoon! Ik bied meerdere vormen van HSP ondersteuning aan. Zo kun je kiezen voor een edelsteenadvies inclusief edelstenen en/of sieraden op maat of coaching, zowel online via skype of facetime als persoonlijk in IJlst.

Wil je mijn coachingsstijl eerst eens ervaren? Bekijk dan één van mijn video’s op youtube of volg mij op FacebookInstagram of Pinterest!